R O M Â N I A

                  MINISTERUL PUBLIC                                               

                                                                                                                                         

PARCHETUL DE PE LÅNGÃ TRIBUNALUL

                          B U Z A U                                  

OPERATOR 3977                  

 Nr.____________                                                                                                     08.05.2012                                                        

 

COMUNICAT

FINALIZARE DOSAR LUARE DE MITA PRIMAR

 

Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului  de pe langa Tribunalul Buzau este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:    

         Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau au finalizat cercetarile in cauza avand ca obiect savarsirea infractiunii de luare de mita comisa de inculpatul Oprea Elvis Eusebio, primar la Primaria comunei Viperesti, judetul Buzau si au dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv  a acestuia.

         Prin actul de sesizare s-a dispus trimiterea in judecata  si a inculpatului V.I pentru complicitate la luare de mita. Fata de acesta s-a luat initial masura arestarii preventive pentru 15 zile, urmata de  masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea pentru 30 de zile pana la 24.05.2012.

Din probatoriul administrat in cauza in faza urmaririi penale a reiesit urmatoare situatie de fapt:

In perioada ianuarie-aprililie 2012 inculpatul Oprea Elvis Eusebio i-a pretins denuntatorului P.V.suma de 7000 lei, majorata succesiv la 20.000lei direct si prin intermediul complicelui V.I. pentru indeplinirea unei sarcini legale de serviciu.

         In sarcina complicelui se retine ca in intervalul sus-mentionat l-a contactat in repetate randuri pe denuntatorul P.V. si a intermediat pretinderea sumelor respective in numele primarului Oprea Elvis Eusebio.

Reamintim ca la 11.04.2012 cei 2 participanti au fost arestati preventiv de Tribunalul Buzau la propunerea  Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau.

         Dosarul a fost inaintat spre competenta solutionare Tribunalului Buzau.

 

 

                                                                Biroul de presa